Navigate / search

Københavns Universitet og RUC bliver kødfri om mandagen

I en tid hvor buzz-ord som grøn omstilling, bæredygtighed og sundhed fylder meget i den offentlige debat, kommer danske universiteter nu på banen og slutter sig op om Kødfri Mandags konkrete og virkningsfulde tiltag: Mindre kød i kantinerne.

Københavns Universitet Amager (KUA) og Roskilde Universitet (RUC) har besluttet at indføre Kødfri Mandag. Det betyder at kantinen om mandagen vil sløjfe de fleste kødretter til fordel for et vegetarisk alternativ – og erfaringen viser at de studerende er glade for det.

 

 

 

SE ET KLIP FRA KØDFRI MANDAG PÅ RUC

 

”Københavns- og Roskilde Universitet går nu forrest i klimakampen. En kødfri dag om ugen lyder måske ikke af meget, men det kan gøre en enorm forskel for folkesundheden og den jord vi allesammen deles om,” forklarer Kødfri Mandags kampagneleder, David Pedersen og uddyber, ”jeg er særligt begejstret for hvor godt vi er blevet modtaget ude på universiteterne. Det viser at vi danskere gerne vil være med til at gøre en forskel, når det bliver gjort konkret, simpelt og håndgribeligt – og så gør det jo heller ikke noget at den grønne mad smager fantastisk”.

Hos Kødfri Mandag fortsætter vi med at sætte fokus på at få flere uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kendte til at bakke op om initiativet, ligesom der har været stor succes med i udlandet.

 

 

 

SE ET KLIP FRA KØDFRI MANDAG PÅ KUA