Navigate / search

Paul McCartney til Roskilde Festival: Prøv en kødfri dag!

© 2014 MPL Communications Ltd/Photographer: MJ Kim

Når Paul McCartney går på Orange scene i morgen aften, er det ikke kun for at spille sine mange hits. Han har også et særligt grønt budskab til festivalgæsterne, og den danske befolkning generelt:

“Vi står overfor store miljømæssige udfordringer og vi har derfor brug for store løsninger. At droppe kødet én dag om ugen vil gøre en enorm forskel”,udtaler Paul McCartney. “Danmark er et meget miljøbevidst land, så jeg vil gerne opfordre danskerne både på festivalen og udenfor til at give en kødfri dag en chance. Det er nemt, lækkert og godt for planeten.”

Paul McCartney står bag den globale kampagne Kødfri Mandag (Meat Free Monday), og han har selv spist vegetarisk i mere end 30 år.

Kødfri shawarma på Roskilde Festival

Under sloganet “Stop Global Shawarming” vil Paul McCartneys venner fra den danske Kødfri Mandag kampagne servere vegetarisk shawarma i dag for festivalens gæster. Gæsterne får således mulighed for selv at erfare hvor lækkert og nemt et kødfrit måtid kan være. Journalister er også velkomne.

 

“Hvis vi virkelig bekymrer os om bæredygtighed bliver vi nødt til at spise mindre kød. Ifølge FN koster det hele 15.000 liter vand at producere 1 kilo oksekød. I Sverige har 40% af kommunerne indført kødfri dage. Danmark bør følge trop, og derfor har vi brug for en seriøs politisk debat om emnet for at få bolden til at rulle”, udtaler kampagneleder David Pedersen fra Kødfri Mandag, som samtidig glæder sig over at alle Roskilde Festivals madboder tilbyder kødfri måltider.

Kødfri dage er med til at beskytte miljøet og spare ressourcer. Ifølge FN er husdyrproduktion en af de største syndere når det kommer til udledning af drivhusgasser. For at producere 1 kilo oksekød kan det kræve op til 12 kg korn. Folkesundheden styrkes ligeledes da et lavere kødforbrug ifølge bl.a. Kræftens Bekæmpelse reducerer risikoen for visse kræft- og hjerte-karsygdomme.

 

 

 

Hvem: Kødfri Mandag

Hvor: Dommerpodiet tæt ved orange scene på roskildefestival

Hvornår: Lørdag D. 4. 2015 Juli kl 18.30

Baggrund:
Kampagnen Kødfri Mandag er en del af en global bevægelse, Meatfree Mondays, der tæller over 40 medlemslande. Foruden universiteter som Oxford University, University of San Diego og Tel Aviv University, har også storbyer som San Francisco og Los Angeles tilsluttet sig kampagnen. Andre internationale kendte som Richard Branson og Woody Harrelson samt danske Sys Bjerre og Saseline støtter også Kødfri Mandags budskab. Endelig har Roskilde, Århus og Københavns Universitet Amager indført Kødfri Mandag.