Navigate / search

Politikere beder verden spise mindre kød

Et udvalg i det engelske parlament har opfordret englænderne til at spise mindre kød. I løbet af de seneste år har verden flere gange stået overfor fødevarekriser. Senest i 2008 og 2011. Prisen på korn og andre basale fødevare er blevet presset op af et stigende kødforbrug.

At spise kødfrit en eller flere dage om ugen kan have en positiv indflydelse på at sikre, at hele verden har mad nok. Samtidig vil det forbedre folks sundhed. I forlængelse af Kødfri mandag-kampagnen beder politikerne nu regeringen om at have en offentlig kampagne for at få befolkningen til at skære ned på kødet.

“Fødevarekriser er ikke noget, der kun påvirker fattige lande .Der er ikke plads til at være passive omkring fødevaresikkerhed i de kommende årtier.” Formanden for udvalget, Sir Michael Bruce.

Det industrilandbrug som i dag dominerer verden kritiseres af politikerne. Selvom det gør kød billigere siger politikerne, at den type landbrug kræver, at dyr bliver fodret med korn i stedet for græs. Det lægger beslag på store markarealer, der så ikke kan bruges til at dyrke mad til mennesker.

Skønt at se, at ideen om Kødfri mandag har spredt sig til verdens politikere.